Вечната класика – очна линия и червено червило

Не случайно тази визия се възприема като класическа. Тя е лесна за изпълнение, а резултатът е зашеметяващ. Акцентът пада върху двете най-изразителни части от лицето, очите и устните. Вижте колко е просто да бъдете неотразими!

Специално за вас ще разясним всяка стъпка поместена в нашия видео урок, който разкрива как се постига този класически външен вид. Да се захващаме!

Лице:
Първият етап е нанасянето на основа за грим, подходяща за съответната кожа или дневен крем. След това се поставя фон дьо тен, подходящ за тена на лицето. Идва ред и на пудрата, тук е използвана бяла, която се адаптира чудесно към цвета на фон дьо тена.

Вежди:
Веждите се оформят с подходящ цвят молив. В този случай е заложено на такъв в светлокафявата гама. Важното е да бъде постигната максимално естествена визия.

Горни клепачи:
Клепачът се покрива с nude сенки за очи. Нанасят се бежови сенки като основа на целия клепач, след което окото се опушва с кафеникаво сив цвят. Поставени са светли сенки за очи под веждите, които предварително са оформени със сенки за вежди, както и в основата на окото.

Идва и „трудната част“ – очната линия. Тя се поставя бавно и внимателно според формата на окото и се изтегля в края му до желаната дължина. Препоръчваме, ако този грим се прави за дневен, очната линия да не е силно изтеглена в края й. За вечерна визия разбира се, това може и да се промени. 🙂

Долни клепачи:
Подчертават се с тъмни сенки, като към основата на окото се изсветляват постепенно.

Мигли:
Поставена е спирала, разбира се. 😀

Скули:
Ружът, който е използван е в nude  гамата, любима за лятото, защото придава приятен загар и подчертава скулите чудесно. Всеки би могъл както при този грим, така и при всеки друг сам да прецени колко би искал да подчертае скулите и дали да наблегне повече на тях.

Устни:
В случаят е добре да се използва червен молив за усти, след което да бъде нанесено червеното червило.

Гримът е готов! 🙂

 
grim-s-ochna-liniya-i-cherveno-chervilo
grim-s-ochna-liniya-i-cherveno-chervilo

Разгледайте и останалите статии в рубрика Красота.
Последвайте ни в социалните мрежи:

Автор:

Споделете тази статия:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Други теми