
Да, правилно – Салата с пилешко и палачинка в листо! Това е нашата рецепта, няма грешка. Едно лесно и нестандартно предложение за салата, което ще накара всеки, който я опита да остане във възторг и дълго да разказва за нея.
Да запретваме ръкави!
Необходими продукти
Количество, предвидено за две порции.За салатата:
- 200 гр.с печено пиле
- 2 бр. пресни краставици
- сусамови семена
- салата айсберг или маруля
- сол
За соса:
- 2 с.л. соев сос
- 2 с.л. зехтин или олио
- 1 ч.л. балсамико
- 1/4 ч.л. захар
- черен пипер
За палачинката:
- 1 яйце
- магданоз
- сол

Стъпка по стъпка:
1. Измивате краставиците, белите ги и ги нарязватe.
2. Измивате салатата аисберг и отделяте по няколко листа за всяка порция, които ще използвате като купичка. В тях ще наредите останалите съставки.
3. Изпичате пилето и го разделете на влакна (на 200 градуса за около 60 мин.)

Палачинка:

1. Разбивате добре яйцето с щипка сол, добавяте нарязан магданоз и разбърквате.

2. Изсипвате разбитото яйце на тънък слой върху намазнен тиган и изпичате тънка палачинка.

3. Изваждате готовата палачинка от тигана и я оставяте да изстине.

4. След като се охлади, нарязвате на тънки дълги ивици.
Сос:
Изсипвате в обща купа зехтин/олио, соев сос, добавяте оцет, сол, щипка захар, черен пипер и разбърквате добре.

Сервиране:
1. Покривате дъното на всяка чиния с листа айсберг под формата на купичка.
2. Върху листата поставяте пилешкото месо с краставиците.
3. След това гарнирате с нарязаната на ивици палачинка.
4. Поръсвате със сусамови семена и подправяте с дресинг.
Тадааа, вече имате страхотна свежа салата, подходяща както за всеки ден, така и за специален повод! Enjoy!
Разгледайте и останалите статии в рубрика Рецепти
Последвайте ни и в социалните медии: