Първите интерактивни музикални видеа в България

Може би сте чували за инди поп рок групата hug or handshake. А, ако не сте – ето техните два дебютно сингъла – Molten Dreams и Blaze or Sorry.

Това, което им предстои е рилийза на дебютния им албум – “once upon a pink sedan”. Но това не е просто албум, а първият музикален албум в България, който се състои от 6 песни, 6 интерактивни музикални клипа, които разказват една цялостна история. Ще попитате: “Как така интерактивни?”. Отговорът е прост – това са шест клипа, които се променят, докато ги гледаш, в зависимост от изборите, които правиш, във всеки един епизод ще можеш да избираш различна гледна точка, през която да го преживееш. Има хиляди начини, по които можете да ги изгледате, а ако още не сте заобичали групата, то със сигурност дотогава ще сте!

Този албум се случва в колаборация с продуцентите от handplayed. През последните две години това е един от най-личните им проекти. Те го определят като едно от най-експерименталните и смели приключения, с които някога са се занимавали като продуценти – 15 снимачни дни, 6 музикални клипа и група от страстни ентусиасти и страхотни професионалисти и хора, пълни с желание за работа.

purvite-interaktivni-muzikalni-videa-v-bulgaria
purvite-interaktivni-muzikalni-videa-v-bulgaria
purvite-interaktivni-muzikalni-videa-v-bulgaria
purvite-interaktivni-muzikalni-videa-v-bulgaria

Остава по-малко от месец до рилийза на първи епизод, който също ще отбележи излизането на дебютния албум на групата в стрийминг платформите. Междувременно handplayed и hug or handshake започнаха кампания за crowdfunding на indiegogo на 19 април и за по-малко от 8 часа събраха 10% от търсената сума. Към днешна дата вече са събрали над 50 % от сумата, която им трябва, за да подпомогнат финализирането на постпродукцията на последните три епизода.

Затова, ние от Trendea решихме да ви споделим, че можете да ги подкрепите тук, в кампанията им в indiegogo, където просто можете да оставите дарение или пък да си купите нещо от мега яките неща, които те са ви предложили.

Интересно ли ви е вече? Добреее! Пускаме ви и трейлъра към това интерактивно преживяване, за да се потопите малко в атмосферата и магията на това, което тепърва предстои. Ние нямаме търпение! 

Всичко фотографии заснети зад кедър са дело на Михаил Мишев.

*Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Национален Фонд “Култура”.

Разгледайте и останалите статии в рубрика Музика.

Последвайте ни в социалните мрежи:

Автор:

Споделете тази статия:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Други теми