
За повечето от нас пицата и хляба са едни от най-желаните неща за похапване. Но всички знаем,че прекалената им консумация не води до нищо добро. 😀 Затова решихме да ви предложим един заместител на стандартна пица, с който можете да разнообразявате когато си пожелаете.
Ето я нашата рецепта за здравословна (но не прекалено) пица с тесто от карфиол.
Необходими продукти:

- 1 брой карфиол

- 2 яйца

- 30 гр. настърган пармезан

- 1/2 чаена чаша доматено пюре

- 50 гр. кашкавал

- 10-тина розички броколи, приготвено на пара

- 125 гр. прошуто
- 100 гр. кисели краставички
- 1 бр. червена чушка

- 130 гр. бейби царевица
- 1/2 глава лук
Рецепта
Тесто:
Подберете средно голяма глава карфиол. Измийте я и отстранете листата и пънчето. Пасирайте с помощта на пасатор на ситно. Посолете получената смес със сол и разбъркайте. След 10-тина минути, отцедете водата, която се е отделила. Препоръчително е сместа да бъде максимално суха. Към отцедения карфиол, добавете яйцата и настъргания пармезан до получаване на еднородно тесто.
В голяма тава поставете хартия за печене, след което разпределете равномерно тестото.

Загрейте предварително фурната на 180 градуса.Печете около 20-25 минути, докато леко порозовее.
След като блатът е готов го извадете от фурната и оставете да се охлади за около 5 минути.
Намажете блата с доматеното пюре.
Гарнирайте с прошуто, кисели краставички, червена чушки, бейби царевица, лук и броколи, които предварително сте нарязали, както на вас ви харесва.
След като извадите пицата от фурната, поръсете с настърган кашкавал.


Остава само да и се насладите. Ние си облизахме пръстите, сигурни сме, че и на вас ще стане любима.