Пътуване във времето с 5 анимационни любимеца

Dug

Всички ние знаем за Малката русалка Ариел, Принцеса Анастасия, Мулан, Херкулес и още много забележителни Дисни герои. А, замисляли ли сте се, че всеки от тях има свой талисман, който заема почетно място в сърцата на малки и големи? Ами да, те определено заслужават приза за поддържаща роля!
Като цяло повечето от тях нямат кой знае какъв принос за развитието на сюжетите, от които са част, но пък са емблематични, забавни и всички ги познаваме. 😀 Те безспорно са верни приятели. Ако сте забравили за някои от тях, ние ще ви разкажем отново техните истории.
Започваме да се движим хронологично, от далечната 1989 г. до 2009 г.

Фландър

Фландър е изключително сладката и симпатична рибка от „Малката русалка Ариел“ (1989 г.) Той е най-добрият й приятел и редовно се впуска в нейните приключения, въпреки страхливото си поведение.
След първоначалната си среща Фландър и Ариел развиват силно приятелство. Двамата са почти неразделни, до степен, в която рибката е желан гост в двореца на крал Тритон и редовно е част от събитията на кралското семейство.
Въпреки че би предпочел нейните хобита да са по-малко опасни, Фландър винаги е до нея.

Пегас

Pegasus

Пегас е главен герой в анимационния филм на Дисни, Херкулес (1997 г.) Той е най-добрият приятел и личен кон на Херкулес. Описан е от самия Зевс, като „великолепен кон с мозък на птица“. Странното му поведение включва щракане с език, подсвирване и понякога кацане на едно от раменете на Херкулес. 
Като негов най-добър приятел, той не се колебае и безстрашно скача в битки с него. Тези, които се отнасят добре с Херкулес, скоростно печелят неговото доверие и обич.
Със забавната си визия Пегас става все още по-любим на зрителите. Все пак е бял кон с големи крила и син гребен.

Барток

Барток е грозничкият, на пръв поглед зъл прилеп от анимацията „Принцеса Анастасия“ на Дисни от 1997 г. Той е изключително саркастичен и колоритен, няма как да не се влюбите в него, дори има магическите способности. Негов господар е Распутин и двамата правят всичко възможно, за да осуетят възможността Анастасия отново да бъде провъзгласена за принцеса.
Две години след „Принцеса Анастасия“ той получава своя анимация „Барток Великолепни“. Какво по-голямо доказателство, че това прилепче има своите верни почитатели?

Мушу

Mushu

Аз съм пазителят на изгубените души! Аз съм могъщият, неразрушимият Мушу!” ― това са думи на миниатюрния дракон от анимационния игрален филм от 1998 г., Мулан. Той е бързо говорещ, погълнат от себе си китайски дракон. Мушу е дух пазител на семейството на Мулан, но е понижен до унизителна позиция, тъй като не е успял да защити член на семейството.
В повечето ситуации дракончето е комично, прекалено самоуверено и импулсивено. Той се стреми отново да стане един от пазителите. Мушу има добро сърце и става всеобщ любимец на всички гледали анимацията.

Дъг

Дъг е основен герой в анимацията от 2009 г. „UP“ на Pixar. Дъг е куче със специална яка, която му дава способността да говори.
Той е игрив, оптимистичен, приветлив и винаги е в настроение. Харесва почти всеки. Разсейва се лесно, най-вече от катерици. 😀
Яката превежда мислите му в реч. Не е ли това мечтаното куче? Може да говори и има много приключения за споделяне. Всяко дете (и не само дете) мечтае за подобен другар.

Надяваме се, че тази кратка анимационна разходка е била любопитна за вас. Дано сме успели да ви върнем към приятни и забавни моменти или пък да сте научили нещо ново.

Разгледайте и останалите статии в рубриката Любопитно.

Последвайте ни и в социалните мрежи:

Автор:

Споделете тази статия:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Други теми