Рецепта за креативност от Питър Фиск и книгата му “Креативният гений”

kreativniyan-genii-revu

На скоро ми попадна една добре забравена от мен книга, която за времето си ме заинтригува доста – „Креативният гений“ от Питър Фиск.

Дълго се чудих как да я обобщя, защото тя е толкова разностранна, но същевременно има обобщитeлен характер. Тя е за всички, които искат да стартират и управляват успешно бизнес, за онези, които търсят вдъхновение, за любознателните читатели. „Креативният гений“ разказва вълнуващи истории и дава примери за значими достижения от далечното и не чак толкова далечното минало.

Героите на книгата са толкова пъстри и разнородни. От Леонардо Да Винчи, през Дона Каран, Шигеру Миямото до Стив Джобс, Филип Старк, Ричард Брансън, Тим Бърнърс-Лий. Все личности, които са променили и продължават да променят света с идеите и постиженията си. Важно е да спомена, че това са само часто от хората, които ще ви инспирират и ще ви накарат да мислите по-мащабно. Ще ви предизвикат да освободите съзнанието си, за да достигнете до идеи и прозрения, до които отдавна се стремите.
Винаги ми действа мотивиращо когато чета за значими личности със световен принос и си казвам, че няма невъзможни цели. Въпросът е да намерим пътя към постигането им.
Тази книга нагледно демонстрира колко са бързи темповете на развитие в днешно време и ни насочва как да бъдем в крак със случващото се.

kreativniyan-genii-revu

В началото на всяка глава на „Креативният гений“ има по един кратък цитат, което определено много ми допадна, защото той загатва есенцията на предстоящата тематика. Той те кара да разсъждаваш още преди да си прочел първите редове от глагата.

Въпреки, че от появата на книгата са минали доста години тя е източник на знания, от който можете да научите ценна информация, да почерпите полезен опит и определено да се вдъхновите. Тя акцентира върху това, че няма невъзможни цели, виждате, че всичко може да се постигне, дори и на пръв поглед невъзможното. Важното е да излезем от шаблонното мислене, да освободим ума си и тогава със сигурност добрите идие неизбежно ще започнат да се прокрадват.

Както споменах, книгата вече не е никак нова. Затова местата, на които можете да я откриете са сайтовете за продажба на стари книги. Например тук:
https://knizhen-pazar.net/sold_products/books/2154546-kreativniyat-geniy
(Това е само пример. Можете да я потърсите и в други подобни сайтове)

Или пък да я прочетете онлайн и да изтеглите PDF тук:
https://katzenpension-gollwitz.de/110049-kreativniiat-genii
(Отново само пример :D)

Разгледайте и останалите ни статии в рубрика Книги.

Последвайте ни в социалните мрежи

Автор:

Споделете тази статия:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Други теми