
Днес ще ви подсетя за един класически, любим на мнозина десерт. Вижте как да си направите 8 порции Тирамису! 😀
Приготвянето му отнема около 40 мин.
Необходими продукти:
- 4 яйца
- 200 гр. бишкоти
- 400 мл сварено еспресо
- 3 с.л. ликьор (амарето)
- 150 гр. пудра захар
- 350 гр. маскарпоне
- 2 с. л. какао на прах

Начин на приготвяне
Смесвате изстиналото кафе и ликьорът. Разбивате белтъците на сняг, а пък жълтъците разбивате с пудрата захар докато не станат бели на цвят. Добавяте маскарпонето и леко разбърквате.
При добавянето на разбитите белтъци се получава лек крем.
Внимателно потопете всяка бишкота за няколко секунди в кафето с ликьор. Сложете половината бишкоти на дъното на стъклен съд, така че да го запълнят.
Редете бишкотите плътно до стените на съда и плътно една до друга. Изсипите върху тях половината крем и загладете. Вторият слой бишкоти се реди перпендикулярно на първия.
Намажете с остатъка от крема и поръсете с какаото на прах.
След като всичко е готови оставете вашето Тирамису в хладилник за 8 часа. Бъдете търпеливи! Аз не съм. 😀 Амии, това е. Бон апети!

Разгледайте и останалите статии в рубрика Рецепти
Последвайте ни и в социалните мрежи: