Буркан на благодарността

Буркан на Благодарността

С настъпването на декември, имам едно малко предизвикателство за вас – то се нарича “Буркан на благодарността” и най-хубаво е, че единствените неща, които са ви нужни са един буркан, лист, химикал и благодарност. Какво трябва да направим? 
Всеки ден до края на годината можем да записваме на малко листче по едно нещо, за което сме били благодарни в този ден. Всяко листче отива в буркана. На 31ви декември си отделяме нашият половин час за малък ритуал на благодарността с гореща напитка, подправена с ром или чаша вино. Прочитайки всички тези неща, за които сме били благодарни през изминалия месец, всички тези моменти, които са ни накрали да се усмихнем или засмеем, ще заредим себе си с позитивна и светла енергия, с която да изпратим старата и да посрещнем новата година. Освен това ще си напомним, че светът около нас е красив и има за какво да благодарим дори в “новото нормално”, ако имаме сетивата да го направим. 
Освен това можете да украсите буркана си по всякакъв начин – с панделки, стикери, а защо не и с боички за стъкло, както Ива ви показа миналата седмица в статията “Приятни занимания в свободното време”
“Бурканът на благодарността” с най-прости думи е средство, с което да проследявате и да си напомняте за хубавите неща в живота. Ежедневно можем да се разочароваме с неприятности, тревога или предизвикателства от различен характер, да сме тъжни, да се оплакваме или да се затворим в себе си и мислите си, но винаги можем да открием нещо, за което да бъдем благодарни в деня си. 

Ако се чудите защо съм решила да ви провокирам към нещо такова, споделям с вас някои бонуси от практиката на благодарност. 
1. Оказва голямо влияние върху вашето здраве и щастие. 
2. Отнема само няколко минути на ден, а носи усещане за удовлетворение и щастие дълготрайно и дългосрочно. 
3. Намалява нивата на стрес. 
4. Намалява тревожността, особено вечер. 
5. Дава ви перспектива кое е най-важното за вас, онова което наистина оценявате в живота си, а това може да ви разкрие хоризонти как да постигнете всъщност това, за което мечтаете. 
6. Помага ви да научите повече за себе си и води до осъзнатост. 
7. Това е лично, само за вас, няма нужда да се притеснявате от чуждото мнение или чуждата оценка. 
Давам ви само седем бонус, има още десетки от редовното напомняне за какво сме благодарни – без значение дали ще ползвате буркан или тетрадка, тефтер, приложение на телефона или каквото друго се сетите. Ще се радваме на ни споделите как на вас ви се е отразило това упражнение, ако решите да приемете предизвикателството ни. Ще продължите ли да го правите и бихте ли го препоръчали на някой? 
Пожелавам ви вълшебен декември и много поводи за благодарност.

Разгледайте и останалите статии в рубриката Любопитно.

Последвайте ни и в социалните мрежи:

Автор:

Споделете тази статия:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Други теми