Бананово – палачинкови търкалца

Бананово - палачинкови търкалца

Съвсем скоро попаднахме на стархотна рецепта за Бананово – палачинкови търкалца, която много ни
допадна и бързаме да споделим с вас.

Необходими продукти:
4 банана
За палачинковата смес:
200 мл. прясно мляко
1 яйце
1 чаена чаша брашно
1 щипка сол
1 щипка захар
2 супени лъжици олио
1 чаена лъжица бакпулвер

Начин на приготвяне:

Начин на приготвяне: Нарязвате бананите на шайби Подготвяте сместа за палачинките като смесвате в голяма купа всички съставки и ги разбивате с миксер, докато се получи еднородна консистенция. Нагрявате тигана, който предварително сте намазали леко с мазнина. С вилица набождате вече нарязаните търкалца банан и ги потапяте едно по едно в сместа за палачинки. След това подреждате „панираните“ парчена банан в тигана. Печете ги до лек, златист загар. Можете да ги сервирате със сезонни пладове като ягоди, череши, боровинки или каквото вие си пожелаете. За пореден път се обеждаваме, че най-простите неща често пъти се получават най-ефектни. Тази закуска се превърна в наша любима за събота сутрин и се надяваме така да се получи и при вас.

1. Нарязвате бананите на шайби.

2. През това време нагрявате тигана, който предварително сте намазали леко с мазнина.

Начин на приготвяне: Нарязвате бананите на шайби Подготвяте сместа за палачинките като смесвате в голяма купа всички съставки и ги разбивате с миксер, докато се получи еднородна консистенция. Нагрявате тигана, който предварително сте намазали леко с мазнина. С вилица набождате вече нарязаните търкалца банан и ги потапяте едно по едно в сместа за палачинки. След това подреждате „панираните“ парчена банан в тигана. Печете ги до лек, златист загар. Можете да ги сервирате със сезонни пладове като ягоди, череши, боровинки или каквото вие си пожелаете. За пореден път се обеждаваме, че най-простите неща често пъти се получават най-ефектни. Тази закуска се превърна в наша любима за събота сутрин и се надяваме така да се получи и при вас.
3. Подготвяте сместа за палачинките като смесвате в голяма купа всички съставки и ги разбивате с миксер, докато се получи еднородна консистенция.
Начин на приготвяне: Нарязвате бананите на шайби Подготвяте сместа за палачинките като смесвате в голяма купа всички съставки и ги разбивате с миксер, докато се получи еднородна консистенция. Нагрявате тигана, който предварително сте намазали леко с мазнина. С вилица набождате вече нарязаните търкалца банан и ги потапяте едно по едно в сместа за палачинки. След това подреждате „панираните“ парчена банан в тигана. Печете ги до лек, златист загар. Можете да ги сервирате със сезонни пладове като ягоди, череши, боровинки или каквото вие си пожелаете. За пореден път се обеждаваме, че най-простите неща често пъти се получават най-ефектни. Тази закуска се превърна в наша любима за събота сутрин и се надяваме така да се получи и при вас.

4. С вилица забождате вече нарязаните търкалца банан и ги потапяте едно по едно в сместа за
палачинки.

Начин на приготвяне: Нарязвате бананите на шайби Подготвяте сместа за палачинките като смесвате в голяма купа всички съставки и ги разбивате с миксер, докато се получи еднородна консистенция. Нагрявате тигана, който предварително сте намазали леко с мазнина. С вилица набождате вече нарязаните търкалца банан и ги потапяте едно по едно в сместа за палачинки. След това подреждате „панираните“ парчена банан в тигана. Печете ги до лек, златист загар. Можете да ги сервирате със сезонни пладове като ягоди, череши, боровинки или каквото вие си пожелаете. За пореден път се обеждаваме, че най-простите неща често пъти се получават най-ефектни. Тази закуска се превърна в наша любима за събота сутрин и се надяваме така да се получи и при вас.

5. След това подреждате „панираните“ парчета банан в тигана. Печете ги до лек, златист загар и от двете страни.

Можете да ги сервирате със сезонни пладове като ягоди, череши, боровинки или каквото вие си пожелаете.

За пореден път се обеждаваме, че най-простите неща често пъти се получават най-ефектни. Тази
закуска се превърна в наша любима за събоно-неделните сутрин и се надяваме така да се получи и при вас!

Начин на приготвяне: Нарязвате бананите на шайби Подготвяте сместа за палачинките като смесвате в голяма купа всички съставки и ги разбивате с миксер, докато се получи еднородна консистенция. Нагрявате тигана, който предварително сте намазали леко с мазнина. С вилица набождате вече нарязаните търкалца банан и ги потапяте едно по едно в сместа за палачинки. След това подреждате „панираните“ парчена банан в тигана. Печете ги до лек, златист загар. Можете да ги сервирате със сезонни пладове като ягоди, череши, боровинки или каквото вие си пожелаете. За пореден път се обеждаваме, че най-простите неща често пъти се получават най-ефектни. Тази закуска се превърна в наша любима за събота сутрин и се надяваме така да се получи и при вас.

Разгледайте и останалите статии в рубрика Рецепти
Последвайте ни и в социалните мрежи:

Автор:

Споделете тази статия:

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Други теми

vecheren-grim

Страхотен вечерен грим

Всички мечнаем вече да излезем на ресторант, бар или където и да било, разбира се в нормални условия и в едни по-добри времена. Пожелаваме си

Към статията