
Съвсем скоро попаднахме на стархотна рецепта за Бананово – палачинкови търкалца, която много ни
допадна и бързаме да споделим с вас.
Необходими продукти:
4 банана
За палачинковата смес:
200 мл. прясно мляко
1 яйце
1 чаена чаша брашно
1 щипка сол
1 щипка захар
2 супени лъжици олио
1 чаена лъжица бакпулвер
Начин на приготвяне:

1. Нарязвате бананите на шайби.
2. През това време нагрявате тигана, който предварително сте намазали леко с мазнина.


4. С вилица забождате вече нарязаните търкалца банан и ги потапяте едно по едно в сместа за
палачинки.

5. След това подреждате „панираните“ парчета банан в тигана. Печете ги до лек, златист загар и от двете страни.
Можете да ги сервирате със сезонни пладове като ягоди, череши, боровинки или каквото вие си пожелаете.
За пореден път се обеждаваме, че най-простите неща често пъти се получават най-ефектни. Тази
закуска се превърна в наша любима за събоно-неделните сутрин и се надяваме така да се получи и при вас!
